Podcast Talenthub: Arjan Taaij

In de podcasts van Talenthub komen inspirerende topcoaches, talentcoaches en experts aan het woord om te vertellen over hun vak. Welke lessen willen zij de aankomende generatie coaches en experts meenemen? Wat is voor hunzelf een belangrijke les geweest? In deze podcast spreken we met Arjan Taaij, coach van SAMEN Lycurgus.

De gast van deze aflevering is Arjan Taaij. Arjan is bij velen bekend als de hoofdtrainer van Lycurgus. In seizoen 2015-2016 schreef de succestrainer geschiedenis door voor het eerst in de historie landskampioen te worden met zijn team. Naast hoofdtrainer bij Lycurgus is Arjan Taaij ook topsport coördinator aan de Hanzehogeschool. Weinig anderen dus die zo veel in aanmerking komt met verschillende topsporters als Arjan.

Het hoofdonderwerp van deze podcast is leiderschap en cultuur. Als ex topsporter en nu trainer/coach heeft Arjan met veel verschillende (top)sporters te maken gehad. Allemaal sporters met verschillende achtergronden en culturen. Wij zijn benieuwd hoe Arjan dit ervaren heeft en hoe verschillende achtergronden en culturen samen één team worden. Merkt Arjan tussen de verschillende sporten ook cultuur verschillen? Zijn de individuele sporters alleen maar egoïsten en hebben de teamsporters altijd samen lol? We hopen een gesprek te bereiken met anekdotes uit de topsport wereld en een inkijkje in de gedachtegang van een man die dag in, dag uitwerkt met topsporters en het klappen van de zweep kent. 

Talenthub Noord wordt gefinancierd door: