Podcast: Breed motorisch ontwikkelen met Céline van Gerner | Yaap Podcast

Hoe word je nou een groot sportkampioen? En wat betekent dat voor ons Nederlands sportsysteem?

Johan Cruijff zei ooit: ‘Als je wilt winnen, moet je lachend het veld opgaan.’  Met plezier presteren. In deze podcast verzamelen Tim KoningThijs Wagenaar en Susie Cats verhalen van mensen uit de sport met een idee over hoe je in de sport duurzaam kunt presteren, of die aan den lijve hebben ondervonden wat de impact van plezier, en het gebrek daaraan, kan zijn.

Geschminkt als een personage uit de musical Cats staat ze op de mat. Ze danst, turnt en beweegt als een kat op de Europese Kampioenschappen in Glasgow. Een fantastisch moment uit haar carrière waar de turnwereld nog steeds over spreekt.  Twintig jaar geleden begon ze met turnen in een klein gymzaaltje in Emmeloord en tegenwoordig wordt ze door grote namen uit de turnwereld de grondlegger van ‘turnen nieuwe stijl’ genoemd.

Het is een vrouw die zorgde voor vertrouwen in het team, een vrouw die haar proces als grootste medaille ziet en een vrouw die zichzelf wist te blijven tijdens haar carrière. Ze heeft de hele wereld rond gereisd. En dit alles om ons te laten genieten van haar prachtige performance. Maar eigenlijk om ons nog meer te laten genieten van haar prachtige persoonlijkheid. Luister en geniet van het verhaal van topturnster Celine van Gerner. En hoe wetenschapper Johan Koedijker van Kennis Centrum Sport en Bewegen en Tim ingaan op de voor- en nadelen van breed motorische ontwikkeling van jonge sporters, en de gevolgen hiervan op de verdere ontwikkeling en prestaties op latere leeftijd.

Talenthub Noord wordt gefinancierd door: