Masterclass Paul Venner

In Noord-Nederland zijn rond de 50 talentcoaches werkzaam bij een RTC of topsportorganisatie. Voor deze groep organiseren wij minimaal 4 masterclasses per jaar. Het doel van deze masterclasses is het inspireren van de talentcoaches, bijdragen aan scholing en het faciliteren van intervisie en kennisdeling.

Op 26 april wordt er een masterclass georganiseerd door Paul Venner rondom het thema strength & conditioning. Paul Venner is een specialist in menselijke beweging en atletische prestaties met een evolutionaire en ecologische benadering van training. De relaties tussen motorische variabiliteit en dynamische stabiliteit, motorisch leren en overdracht van training hebben zijn bijzondere interesse.

Paul Venner is een veelgevraagd expert in menselijk bewegen en in het bijzonder ter verbetering van (top)sportprestaties. Hij heeft een ecologische kijk en een geïntegreerde benadering in training voor bewegingsoptimalisatie. De relaties tussen motorische controle, leren, transfer van training en de rol van stabiliteit hebben in het bijzonder zijn interesse. Paul Venner behaalde zijn Bsc. aan de Fontys Sporthogeschool in 2010 waar hij gestudeerd heeft onder Frans Bosch waarmee hij sindsdien nauw heeft samengewerkt tot 2020. Hij heeft zijn Msc. in Strength & Conditioning behaald aan St. Mary’s Twickenham, Londen in 2016. Zijn eerste ervaringen als Strength & Conditioning coach deed hij op in 2010 aan het Olympisch institute in Sydney (NSWIS) waarna hij vervolgens 5 jaar werkzaam was als S&C coach bij NOC*NSF met de olympische- en talent programma’s waaronder Zwemmen, Damesvoetbal en Honkbal. Daarna is Paul Venner 6 jaar werkzaam geweest als Athletic Performance Director voor de Nederlandse Honk- en Softbal Federatie. In deze rol was hij verantwoordelijk voor de integratie van de fysieke, sportmedische en sport technische trainingen binnen de topsport en talentprogramma’s. In zijn zoektocht naar bewegingsoptimalisatie heeft hij in 2011 de eerste Aquabags® en Aquaballs® ontwikkeld waaruit het totaalconcept van Ultimateinstability® is ontstaan met als doel het verbeteren van de dynamische stabiliteit. Zijn laatste innovatie is het Hydrovest® waarmee in 2016 de Nationale Sportinnovator Award werd gewonnen.

Meld je snel aan!

 

Talenthub Noord wordt gefinancierd door: